Daisy Beauty No Bullshit Day

Igår var jag och ett gäng andra bloggare och journalister på Tändstickspalatset i Stockholm för att delta på Daisy Beautys No Bullshit Day.

Dagens inleddes med frukost och sedan berättade Sanna Gernandt från Lundqvist & Lindqvist om Tändstickspalatset, konferensverksamheten och lite kuriosa om Ivar Kreuger som beställde byggandet av Tändstickspalatset och använde det som huvudkontor för sitt bolag Svenska Tändskicks Aktiebolaget.

IMG_6073Dagens första föreläsning stod Annica Joensuu för, ordförande för Svenska Hudterapeuters Riksförbund (SHR). Hon slog hål på en hel del myter som att mineralolja inte alls är farligt och dåligt (som så många tror), och att hår inte blir grövre av rakning.
Hon berättade även mycket om huden och dess olika lager.

IMG_6074

Vi fick bland annat lära oss att oavsett vilken kräm du använder så kan du aldrig återfukta huden på djupet.  Ingen kräm kan tränga ner så långt på grund av att hudens celler sitter så pass tätt för att skydda huden. Det ända sättet att återfukta på djupet är att dricka vatten och på så sätt återfukta huden inifrån!

Sedan var det dags för Madeleine Edholm och Pär Svanberg från Kem-tekniska Leverantörsförbundet (KTH).
Madeleine berättade om två projekt som hon arbetar med, Swedish Beauty & Cosmetics Awards och Look Good…Feel better.
Jag blev väldigt rörd av projektet Look Good…Feel better som hjälper kvinnor med cancer att få bättre självkänsla och självförtroende genom att lära dem om smink. Kan låta banalt med kika på den här videon så kommer du få en bättre förståelse för hur detta projekt hjälper dessa kvinnor:

Om du är nyfiken på detta och hur du kan hjälpa till klicka här och läs mer.

Sedan var det dags för den roligaste kemilektionen jag någonsin varit på! Kemisten Pär berättade om kontroversiella och missförstådda ingredienser i hudvård.

IMG_6077Han berättade bland annat att de kontroversiella parabenerna som alla är så rädda för (inklusive mig) inte är så farliga som vi tror. Parabener är ett konserveringsmedel vars uppgift är att döda svamp och bakterier. Utan konserveringsmedel skulle hållbarheten på våra produkter vara väldigt kort.
Några japanska forskare startade hela denna debatt. De menar på att deras forskning har visat att parabener kan vara hormonstörande. Det lustiga är att denna forskning har ”försvunnit”,det finns ingen sparad dokumentation som visar hur de har kommit fram till denna slutsats!
Allt handlar om dos-respons, dvs i en hög dos är allt farligt, giftigt och hormonstörande men om det är i rätt dos så är det inte farligt. För att citera Pär: ”Att något är farligt betyder inte att det föreligger någon risk”

Efter detta bjöds det på en underbar lunchbuffé!

IMG_6082Efter lunch föreläste kemisten Marie Lodén om marknadsföring av skönhetsprodukter, hur testning av produkter kan gå till samt lite mer om ingredienser i produkter.

Den bild som fastnade mest hos mig var den som visade hur ingredienslistan skulle se ut på ett vanligt äpple:
IMG_6091Var inte e-ämnen dåligt?! Finns det naturligt i äpplen? Say what!!

Sista föreläsningen stod världen bästa Kicki för! Hon pratade om fem saker som gör henne förbannad när det gäller bloggare och marknadsföring.

 

IMG_6110

Sedan delades vi upp i grupper och diskuterade diverse situationer som bloggare kan ställas inför samt hur man på bästa sätt kan hantera dessa situationer. Detta var väldigt nyttigt och lärorikt!

Dagen avslutades med en supermysig afterwork där vi fick prova god ekologiska viner samt äta god plockbuffé!

IMG_6113

IMG_6115

IMG_6116

 

Tusen tack Kicki och Daisy Beauty för en fantastik dag!

6 reaktioner på ”Daisy Beauty No Bullshit Day

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s